Hummus, za'atar i granaty - Khanafer Samar

Hummus, za'atar i granaty

4.00 Oceń książkę!

Autor: Khanafer Samar

Wydawnictwo: Buchmann
ISBN: 9788328037854
EAN: 9788328015616
Format: 275 x 216 x 27
Oprawa: Twarda
Stron: 320
Data wydania: 2016
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
53.47
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Nowe wydanie jednej z najpiękniejszych książek kulinarnych
Samar Khanafer zaprasza nas w kulinarną podróż po Libanie. Tamtejsza kuchnia jest niezwykle różnorodna - zarówno pod względem smaku, jak i kolorystyki. Potrawy są niezwykle łatwe do przygotowania, a przy tym bardzo zdrowe. Bogata, aromatyczna, zdrowa i smaczna - to właśnie kuchnia libańska. W książce znalazło się ponad 100 przepisów na dania charakterystyczne dla regionu. Fotografie do książki przygotował znakomity duet Zielińskich.

Autorka: pół-Polka, pół-Libanka. Uczestniczka trzeciej polskiej edycji programu "MasterChef", której umiejętności docenili między innymi Gordon Ramsay i Michel Roux. Z pasji projektantka grafiki, która po godzinach od zawsze relaksuje się w kuchni. Prowadzi cykliczne warsztaty z kuchni arabskiej oraz blog o tematyce okołokulinarnej: www.blogsamar.com; o kuchni pisze dla portalu NaTemat, publikuje w magazynach "KUKBOOK", "Kuchnia" oraz "Smak". Częsty gość programów telewizyjnych.

Książka "Hummus, za'atar i granaty"
Khanafer Samar