Hotelarstwo Organizacja i technika pracy Podręcznik - Mitura Elżbieta, Koniuszewska Elżbieta

Hotelarstwo Organizacja i technika pracy Podręcznik

4.00 Oceń książkę!

Autor: Mitura Elżbieta, Koniuszewska Elżbieta

Wydawnictwo: Difin
ISBN: 9788372518378
EAN: 9788372518378
Format: 230 x 160 x 15
Oprawa: Miękka
Stron: ...
Data wydania: 2008
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
24.00
książka
26.49zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Podręcznik przeznaczony jest dla uczniów techników i szkół policealnych o pro?lu technik hotelarstwa. Zawiera bogaty materiał ilustracyjny, liczne przykłady dotyczące współczesnego rynku hotelarskiego i zadania do wykonania o różnym stopniu trudności, dostosowanym do indywidualnych potrzeb ucznia. Zamieszczone ćwiczenia służą kształtowaniu określonych umiejętności, postaw i zachowań oraz pozwalają na praktyczne przyswajanie wiedzy i sprawdzanie na bieżąco efektów nauczania. Na szczególną uwagę zasługuje rozdział dotyczący nawiązywania i utrzymywania kontaktów międzyludzkich, komunikacji i rozwiązywania kon?iktów (są to bowiem zagadnienia pom?ane w innych publikacjach, a bardzo istotne w pracy hotelarza). Podręcznik zawiera także wykaz literatury do samodzielnego poszerzania wiedzy. Podręcznik został napisany zgodnie ze standardami wymagań egzaminacyjnych dla zawodu technik hotelarstwa, może być stosowany również przy modułowym programie nauczania. Pierwsze wydanie niniejszej książki pt. "Ekonomika i organizacja pracy w hotelarstwie" otrzymało w 2007 roku Nominację do Nagrody Edukacja XXI.

Książka "Hotelarstwo Organizacja i technika pracy Podręcznik"
Mitura Elżbieta, Koniuszewska Elżbieta