Historia polskiego smaku. Kuchnia, stół, obyczaje - Maja Łozińska

Historia polskiego smaku. Kuchnia, stół, obyczaje

4.00 Oceń książkę!

Autor: Maja Łozińska

Wydawnictwo: PWN
ISBN: 9788377052693
EAN:
Format: 200 x 235
Oprawa: twarda
Stron: 296
Data wydania: 2013-06-26
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
70.99
książka
74.47zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Co jadano w Biskupinie? Jaka była ulubiona potrawa królowej Jadwigi? Czym podejmował gości Bolesław Bierut? Co to są chucherka? Albo maćkowa jucha?
Setki podobnych ciekawostek znajdziemy w Historii polskiego smaku, lecz to tylko jedna z wielu jej zalet.
W oparciu o różnorakie źródła, od archeologicznych po gazetowe, autorzy sporządzili fascynujący przegląd polskich kulinarnych upodobań i uwarunkowań, napisali jedyną w swoim rodzaju książkę. To nie tylko dzieje kultury materialnej, ale również naszych odczuć, wierzeń i przesądów na temat tego, co utrzymuje nas przy życiu, czyli jedzenia.
Książkę przeczytać powinien każdy, kto interesuje się kulinariami.
Tadeusz Pióro

Książka "Historia polskiego smaku. Kuchnia, stół, obyczaje"
Maja Łozińska