Gotowanie na parze - Drużbański Grzegorz

Gotowanie na parze

4.00 Oceń książkę!

Autor: Drużbański Grzegorz

Wydawnictwo: Dragon
ISBN: 9788362976669
EAN: 9788362976669
Format: 210 x 135 x 5
Oprawa: Miękka
Stron: 48
Data wydania: 2012
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
5.50
książka
5.98zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Jak pokazują ostatnie lata, gotowanie na parze nie jest chwilową modą, lecz wypróbowaną i różnorodną metodą przyrządzania posiłków. Na przekor stereotypom o nudnych, pozbawionych smaku potrawach z pary obserwuje się rosnącą popularność tej techniki.

Gotowanie na parze umożliwia łatwe przygotowanie zdrowych dań. Posiłki są bardziej pożywne, mają więcej witamin i minerałów. Poza tym przyrządzanie potraw na parze nie wymaga użycia dodatkowego tłuszczu, przez co są lżejsze. Jest to metodą wilgotną, która korzysta z naturalnej konwekcji ciepła przemieszczającego się w powietrzu, parze lub płynie.

Książka "Gotowanie na parze"
Drużbański Grzegorz