Encyklopedia gotowania. Najlepsze przepisy na przekładańce i biszkopty - praca zbiorowa

Encyklopedia gotowania. Najlepsze przepisy na przekładańce i biszkopty

4.00 Oceń książkę!

Autor: praca zbiorowa

Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
ISBN: 9788379611522
EAN:
Format: 142 x 202
Oprawa: miękka
Stron: 176
Data wydania: 2015-02-05
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
8.99
książka
10.97zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Książka z przepisami na lekkie i puszyste ciasta biszkoptowe oraz przekładańce.

W tej książce proponujemy najlepsze przepisy na ciasta biszkoptowe oraz przekładańce. Biszkopt jest podstawą do przygotowania pysznego ciasta przekładanego kremem, marmoladą i innymi dodatkami.

Klasyczny biszkopt nie zawiera tłuszczu, a cała jego tajemnica polega na bardzo dokładnie ubitej pianie z białek, ktoacute;rą tuż przed pieczeniem miesza się szybko, ale delikatnie z pozostałymi składnikami, tzn. żoacute;łtkami, cukrem i mąką. Z biszkoptowego ciasta piecze się spody do tortoacute;w, ale też bardzo efektowne rolady z kremem lub bitą śmietaną oraz sporo przekładańcoacute;w. Jest to ciasto bardzo łatwe i szybkie, lecz niestety kapryśne - nie zawsze wyrasta, łatwo może powstać zakalec itp.

Książka "Encyklopedia gotowania. Najlepsze przepisy na przekładańce i biszkopty"
praca zbiorowa