EBOOK Ziarno - Dominika Wójciak

EBOOK Ziarno

4.00 Oceń książkę!

Autor: Dominika Wójciak

Wydawnictwo: Pascal
ISBN: 9788376428505
EAN: FD98ED90EB
Format: 0,0 x 0,0 x 0,0
Oprawa: ...
Stron: ...
Data wydania: 2016
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
56.13
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
"kasza jaglana i proso• siemię lniane • chia • ryż • gryka • owies pszenica • amarantus • jęczmień • komosa ryżowa Ta książka to kolejny zbiór oryginalnych przepisów Dominiki, połączenie smaków domowej kuchni i egzotycznych podróży. Rozsmakuj się w prosiance z gruszkami, jaglanym smoothie i surowym dżemie z chia. Upiecz dyniowe muffiny jęczmienne oraz chleb pełnoziarnisty. Skosztuj pysznej czerwonej kapusty z komosą ryżową i winogronami. 100 pomysłów na proste dania na bazie łatwo dostępnych produktów. Potrawy bezmięsne, wersje bez glutenu i wegańskie. *** Nie zniknęła z pierwszą książką, wręcz przeciwnie. Idzie własną drogą, robiąc coś, co zwraca uwagę. Dominika świadomie korzysta z rynkowych nowości, takich jak superfoods, ale nie zapomina o rodzimych produktach, przede wszystkim kaszach. Jej dania są piękne, pełne kolorów i starannie dobranych smaków. Eliza Mórawska, autorka książek i bloga White Plate W rękach Dominiki ziarna, ziarenka i nasiona odsłaniają swoje nowe oblicze i dają początek pełnym wyrazu, ciekawym, a jednocześnie nieskomplikowanym daniom, które samym swym widokiem rozbudzają apetyt. Małgosia Minta, dziennikarka kulinarna, autorka bloga Minta Eats Trudno uwierzyć, że garść ziarenek może być tak inspirująca. Ta książka aż kipi od ciekawych pomysłów. Dominika wydobywa z ziaren ukryty potencjał i z lekkością nadaje im smaczną formę. Czasem odświeża tradycyjne receptury, dodając im współczesnego twista. Czasem stawia na orientalne smaki i przenosi je na grunt rodzimy. Jest świeżo, lekko i pysznie. Małgosia Dzięgielewska, autorka bloga Pieprz czy Wanilia Dominika Wójciak – zwyciężczyni trzeciej edycji programu MasterChef. Autorka bloga Kulinarne Bezdroża oraz książek Warzywo i Kulinarne opowieści. Felietonistka miesięcznika „Pani”. Uwielbia łączyć gotowanie z dalekimi podróżami. Jej zdolności kulinarne docenił sam Gordon Ramsay."

Książka "EBOOK Ziarno"
Dominika Wójciak