EBOOK Sekrety kuchni znakomitej. Przystawki - Grzegorz Ostrowski

EBOOK Sekrety kuchni znakomitej. Przystawki

4.00 Oceń książkę!

Autor: Grzegorz Ostrowski

Wydawnictwo: Inpingo sp. z o.o.
ISBN: 9788363149994
EAN: 2E54E3CAEB
Format: 0,0 x 0,0 x 0,0
Oprawa: ...
Stron: 45
Data wydania: 2012
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
4.99
Książka w Twoim domu w ciągu 48h

Kiedy potrzeba dużo miejsca na taniec, mało na siedzenie, a o jedzeniu przy stole nie ma mowy, najlepiej sprawdzają się małe danka, które można jeść palcami lub na stojąco z talerza tylko za pomocą widelca.
     Przygotuj więc wykałaczki, papierowe serwetki, trochę sztućców i talerzyki. Oraz kolorowe, wesołe i różnorodne danka. Sery, krakersy, winogrona i orzechy. Oliwki, marynaty, fetę w oliwie. Hummus, pasty i sosy. Małe bułeczki. Na ciepło pieczone pomidory, cebulę smażoną w cieście, wypieki z ciasta francuskiego. Soczyste sałatki. Jest przecież mnóstwo pomysłów.
     Przede wszystkim zaś przygotuj dobry humor. Małe danka to przecież tylko część dobrej zabawy. A może tak zabawę przenieść do kuchni i razem z gośćmi je przygotować? To dopiero będzie przyjęcie!Grzegorz Ostrowski – mistrz kuchni.  Autor finezyjnych przepisów kulinarnych.
Fotograf apetycznych potraw. Jego sprawdzone przepisy  to gwarancja sukcesu w kuchni. O gotowaniu
pisze z prawdziwą pasją. Od 2001 roku prowadzi jedną z najlepszych stron
kulinarnych MniamMniam.pl
Przystawki
Bułeczki maślane
Camembert zapiekany w piecu z płatkami migdałowymi
Pikantne krążki cebulowe
Pieczone pomidory
Rewelacyjne szparagi
Bruschetta
Krakersy z pastą szynkowo-serową z zielonym pieprzem
Sałatka z pieczoną wołowiną
Hummus na sposób izraelski
Kawior z bakłażanów
Frankfurterki w cieście francuskim
Pomidory nadziewane sałatką z tuńczyka
Kulki z mielonego mięsa z niespodzianką w środku
Sałatka z awokado i suszonymi pomidorami
Figi nadziewane szynką i fetą
Panierowany oscypek
Cytryny marynowane w oliwie

Książka "EBOOK Sekrety kuchni znakomitej. Przystawki"
Grzegorz Ostrowski