EBOOK Kuchnia włoska - Praca zbiorowa

EBOOK Kuchnia włoska

4.00 Oceń książkę!

Autor: Praca zbiorowa

Wydawnictwo: Artemis
ISBN: 9788377720790
EAN: B57593DEEB
Format: 0,0 x 0,0 x 0,0
Oprawa: ...
Stron: 112
Data wydania: 2011
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
8.00
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Jedzenie jest dla Włochów niezwykle ważne. Każdego dnia spędzają przy stole wiele godzin, rozkoszując się każdym daniem i winem. Ale należy wiedzieć, że kuchnia włoska nie jest jednolita. Położenie geograficzne – od gór do morza, a w związku z tym zróżnicowanie klimatyczne, dostępność składników, a także kultywowane tradycje powodują, że praktycznie w każdym z czterech regionów Włoch zjemy coś innego, oryginalnego. Kuchnia północno-wschodnich Włoch – spośród licznych tradycyjnych specjałów pierwsze miejsce na stole wenecjan zajmują świeże ryby z jeziora Garda i owoce morza z Adriatyku. W następnej kolejności warzywa sezonowe: groch, dynia, szparagi oraz mięso i sery. Na północnym wschodzie jada się makaron, ale bardziej typowa jest tu polenta wyrabiana z mąki kukurydzianej, jak również wiele odmian risotto.

Książka "EBOOK Kuchnia włoska"
Praca zbiorowa