EBOOK Kuchnia hiszpańska - Praca zbiorowa

EBOOK Kuchnia hiszpańska

4.00 Oceń książkę!

Autor: Praca zbiorowa

Wydawnictwo: Artemis
ISBN: 9788377720738
EAN: 57A3B750EB
Format: 0,0 x 0,0 x 0,0
Oprawa: ...
Stron: 112
Data wydania: 2011
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
8.00
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Kuchnia tego kraju bazuje na specjalnościach regionalnych. Wiele z nich jednak na trwałe zagościło na stołach w całym kraju. Tak stało się w XX wieku, kiedy to wraz z rozwojem transportu, ludzie masowo przemieszczali się, a wraz z nimi wiedza o regionalnych specjałach. Do dziś jednak w Hiszpanii można znaleźć wiele potraw, które są charakterystyczne właśnie dla regionów, w których się je podaje. Na wybrzeżu królują ryby i owoce morza podawane na tysiące sposobów. W głębi kraju na stołach najczęściej pojawiają się różnego rodzaju mięsa, a w górach rośliny strączkowe i wszechobecna jagnięcina.

Książka "EBOOK Kuchnia hiszpańska"
Praca zbiorowa