EBOOK Inżynieria procesowa i aparatura przem.spoż. - Piotr Lewicki

EBOOK Inżynieria procesowa i aparatura przem.spoż.

4.00 Oceń książkę!

Autor: Piotr Lewicki

Wydawnictwo: WNT
ISBN: 9788379261413
EAN: 884375CAEB
Format: 0,0 x 0,0 x 0,0
Oprawa: ...
Stron: 468
Data wydania: 2014
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
59.00
Książka w Twoim domu w ciągu 48h

Przemysł spożywczy prężnie się rozwija i nieustannie zachodzą w nim zmiany oraz wdrażane są nowe technologie produkcji żywności. Postępująca globalizacja gospodarki wymusza ujednolicenie standardów zarządzania jakością, kontroli jakości i bezpieczeństwa żywności. Do tych procesów są dostosowywane programy kształcenia technologów żywności oraz oferta kursów i studiów uzupełniających dla osób pracujących w przemyśle spożywczym.
Autorzy, mając na uwadze specyfikę tego sektora, przedstawili w podręczniku procesy powszechnie występujące w przemyśle spożywczym niezależnie od branży. Opisali typowe procesy jednostkowe stosowane podczas przetwarzania i utrwalania żywności, uwzględniając zagadnienie przenoszenia ciepła i masy. Ponadto omówili zasady działania urządzeń i aparatów wykorzystywanych w nowoczesnym przemyśle spożywczym.
Podręcznik przeznaczony jest dla studentów wydziałów technologii żywności i techniki rolniczej akademii rolniczych, a także dla studentów specjalizujących się w zagadnieniach dotyczących aparatury przemysłu spożywczego. Jest również cennym źródłem wiedzy dla uczniów starszych klas szkół ponadgimnazjalnych o profilu chemicznym i gastronomicznym oraz osób uzupełniających wykształcenie w zakresie technologii produkcji żywności.

Książka "EBOOK Inżynieria procesowa i aparatura przem.spoż."
Piotr Lewicki