EBOOK Enzymy w technologii spożywczej -

EBOOK Enzymy w technologii spożywczej

4.00 Oceń książkę!

Autor: ...

Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
ISBN: 9788301190446
EAN: 3EECC9FDEB
Format: 0,0 x 0,0 x 0,0
Oprawa: ...
Stron: 480
Data wydania: 2016
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
123.75
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Intensywnie rozwijający się przemysł spożywczy poszukuje nowych technologii, które rozwiążą dotychczasowe problemy technologiczne - zmniejszą koszt produkcji, zwiększą produkcję przy jednoczesnej gwarancji wysokiej jakości produktu. Pożądaną cechą nowych technologii jest niski nakład inwestycyjny i w miarę nieskomplikowane operacje jednostkowe. Wykorzystanie enzymów w przemyśle spożywczym to realna szansa do zrealizowania tych warunków. Najważniejsze korzyści płynące z zastosowania enzymów to: • przyspieszenie procesów technologicznych, • możliwość uruchomienia produkcji nowych asortymentów żywności (w tym żywności funkcjonalnej), • podniesienie jakości i atrakcyjności oraz wydłużenie trwałości produktów żywnościowych, • możliwość zwiększenia wydajności tradycyjnie stosowanych surowców i zmniejszenie kosztów produkcji. W publikacji znajdziemy informacje na temat zastosowania enzymów w wielu gałęziach przemysłu spożywczego: - mleczarstwie - piekarnictwie - piwowarstwie - przetwórstwie ryb - przetwórstwie owoców i warzyw - przetwórstwie mięsa

Książka "EBOOK Enzymy w technologii spożywczej"