EBOOK Elementy enzymologii i biochemii białek - Urszula Guzik

EBOOK Elementy enzymologii i biochemii białek

4.00 Oceń książkę!

Autor: Urszula Guzik

Wydawnictwo: Uniwersytet Śląski
ISBN: 9788380124462
EAN: B31B02D3EB
Format: 0,0 x 0,0 x 0,0
Oprawa: ...
Stron: 78
Data wydania: 2015
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
26.25
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Prezentowany skrypt jest przeznaczony dla studentów biologii, biotechnologii i innych kierunków pokrewnych, którym z założenia ma ułatwić przygotowanie do ćwiczeń, zaznajomienie się z podstawowymi metodami stosowanymi w enzymologii oraz wykonanie odpowiednich doświadczeń. Podręcznik został podzielony na trzy części, z których każda obejmuje: wstęp teoretyczny, stosowane podczas zajęć materiały i odczynniki, opis przebiegu doświadczeń oraz sposób opracowania uzyskanych wyników. Podana na zakończenie każdej części literatura źródłowa umożliwia czytelnikowi samodzielne zaplanowanie badań oraz bardziej wnikliwą analizę wyników. Skrypt zawiera informacje na temat izolacji i oczyszczania 1,2-dioksygenazy katecholowej oraz charakterystykę tego enzymu, badania kinetyki reakcji enzymatycznych, w tym wyznaczenie optymalnych warunków reakcji enzymatycznej, wyznaczenie stałych kinetycznych reakcji oraz określenie wpływu inhibitorów na przebieg reakcji enzymatycznej. Omawia również metody immobilizacji enzymów, a także wpływ immobilizacji na aktywność enzymów.

Książka "EBOOK Elementy enzymologii i biochemii białek"
Urszula Guzik