EBOOK Chłodnictwo - Klaus Lösche

EBOOK Chłodnictwo

4.00 Oceń książkę!

Autor: Klaus Lösche

Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
ISBN: 9788301189747
EAN: A1DAFB32EB
Format: 0,0 x 0,0 x 0,0
Oprawa: ...
Stron: 440
Data wydania: 2015
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
123.75
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Jak uniknąć strat jakości? Czy lepiej zamrażać ciasto z garą czy bez gary? Czym są i jak działają polepszacze do głębokiego mrożenia? Co się dzieje z drożdżami podczas mrożenia? Przez siedem dni w tygodniu, o każdej porze dnia konsument chce mieć dostęp do szerokiej gamy świeżych produktów piekarniczych. Współczesna technologia pozwala rozdzielić czasowo fazy wytwarzania ciasta, garowania oraz wypieku. Najszersze pole manewru daje faza garowania, a największy sukces można osiągnąć dzięki zastosowaniu chłodnictwa. Książka porusza szereg istotnych zagadnień technologicznych związanych z procesami chłodzenia i mrożenia różnych typów produktów spożywczych (stałych, płynnych, pakowanych, itp.). Ponadto znajdują się w niej informacje oraz wskazówki praktyczne na temat wykorzystania chłodnictwa w przemyśle spożywczym, takie jak: - wydajność chłodzenia - działanie chłodni a straty cieplne - rodzaje urządzeń chłodniczych – odroczone i przerwane garowaniu oraz technologia półzapieku – mrożenie szokowe, próżniowe, kriogeniczne, adiabatyczne – dopasowywanie receptur do potrzeb chłodnictwa – produkcja drobnego pieczywa żytniego z zastosowaniem chłodnictwa – analiza rentowności sklepowych stacji wypieku – zapotrzebowanie mocy chłodniczej i porównywanie kosztów urządzeń chłodniczych Dzięki zastosowaniu nowych technologii zakłady mają możliwość oferować swoim klientom szeroki asortyment produktów, usprawniać przebieg procesu produkcji, zaś klienci mają pewność zakupu produktów o najwyższej jakości.

Książka "EBOOK Chłodnictwo"
Klaus Lösche