Dzikie kiszonki i inne fermentacje - Ruszkowska Małgorzata, Nowakowska Kaja

Dzikie kiszonki i inne fermentacje

4.00 Oceń książkę!

Autor: Ruszkowska Małgorzata, Nowakowska Kaja

Wydawnictwo: Pascal
ISBN: 9788381032506
EAN: 9788381032506
Format: 186 x 202 x 25
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Stron: ...
Data wydania: 2018
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
36.47
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Fermentacja to sztuka i prawdziwa przygoda! I ogromne pole do eksperymentowania!
Z powodzeniem można kisić nie tylko popularne warzywa, ale także dzikie rośliny, a nawet grzyby. Przepyszne efekty zaskoczą nawet ciebie.
Kaja Nowakowska i Gosia Ruszkowska, blogerki znane jako Mead Ladies, radzą, jak BEZPIECZNIE i smacznie fermentować to, co rośnie wokół nas (dzika marchew, lipa, bez lilak, boczniak, rdestowiec, żółtlica, głóg, stokrotka i wiele innych).
Kiszonki i fermentacje to nie tylko kulinarna fantazja! To przede wszystkim samo zdrowie - jedzenie kiszonek i innych fermentowanych produktów pozytywnie wpływa na nasz organizm: wzmacnia jelita, poprawia trawienie i zwiększa odporność.
Poznaj również Dzikie smaki. Kuchnię zwariowanego zbieracza roślin, gdzie znajdziesz przepisy na pyszne dania z grzybów, korzeni, liści, owoców, nasion i kwiatów.

Książka "Dzikie kiszonki i inne fermentacje"
Ruszkowska Małgorzata, Nowakowska Kaja