Drobne wypieki - Seibel Wilfried

Drobne wypieki

4.00 Oceń książkę!

Autor: Seibel Wilfried

Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
ISBN: 9788301184704
EAN: 9788301184704
Format: 235 x 150 x 16
Oprawa: Miękka
Stron: 300
Data wydania: 2019
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
102.47
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Jak wygląda podział wyrobów cukierniczych? Czym różnią się wyroby z ciast francuskich od wyrobów z ciast półfrancuskich? Jak przeprowadzić kontrolę surowców oraz gotowych wypieków? Na jakie czynniki należy zwrócić uwagę, aby zwiększyć trwałość produktów cukierniczych i zmniejszyć ich podatność na psucie?
Drobne wypieki to produkty, które obok wyrobów piekarniczych stanowią podstawowy segment branży piekarniczo-cukierniczej. Książka stanowi wszechstronne opracowanie przedstawiające współczesne techniki produkcji wyrobów cukierniczych oraz ich podział ze względu na sposób wytwarzania.
W książce znajdują się informacje dotyczące m.in.:
podziału wyrobów cukierniczych
składników receptur i ich właściwości funkcjonalnych
zależności między ilością surowca a uzyskaną jakością produktu
procesu produkcji wyrobów cukierniczych
pakowania i przechowywania
analizy sensorycznej
określania wartości odżywczych
analityki wyrobów cukierniczych
Kompendium wiedzy cukierniczej - od składników receptur, poprzez przepisy prawa, procesy pakowania do oceny jakości gotowych wyrobów.

Książka "Drobne wypieki"
Seibel Wilfried