Domowe suszenie żywności - Phyllis Hobson

Domowe suszenie żywności

4.00 Oceń książkę!

Autor: Phyllis Hobson

Wydawnictwo: ...
ISBN: 9788372438294
EAN:
Format: 175x250
Oprawa: miękka
Stron: 184
Data wydania: 2010-09-13
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
34.90
książka
49.97zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Suszenie żywności jest ekonomiczne i znacznie prostsze od wekowania i zamrażania, a suszone produkty zachowują wartości odżywcze i doskonały smak.

Dzięki tej książce poznasz sposoby suszenia żywności: owoców, warzyw, grzybów, ziaren, mięs i ziół. Dowiesz się, jak suszyć produkty w słońcu, piekarniku bądź w suszarce. Opisano w niej metody obróbki wstępnej niezbędnej do tego, by pokarmy zachowały świeży smak i jak najwięcej składników odżywczych. Doradzono, jaką wybrać suszarkę i jak pakować ususzoną żywność.

Autorka książki podpowiada także, jak wykorzystać suszone produkty: podaje przepisy na smaczne potrawy - przekąski, zupy, dania główne, desery, żywność dla niemowląt. Krok po kroku nauczysz się robić m.in. granolę, pomidorowe pesto, suszone mięso indyka, babeczki jabłkowo-wiśniowe, herbatki ziołowe, roladki owocowe, ciasto z dyni i mieszanki na zupę. Z suszonych produktów można zrobić także niebanalne upominki, np. saszetki potpourri.
Książka ta jest doskonała dla każdej dbającej o zdrowe odżywianie, praktycznej gospodyni.

Książka "Domowe suszenie żywności"
Phyllis Hobson