Domowe konserwowanie żywności - Janet Chadwick

Domowe konserwowanie żywności

4.00 Oceń książkę!

Autor: Janet Chadwick

Wydawnictwo: ...
ISBN: 9788372438300
EAN:
Format: 165x235
Oprawa: miękka
Stron: 280
Data wydania: 2010-08-09
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
19.90
książka
29.00zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Domowe konserwowanie żywności. Wekowanie, zamrażanie, suszenie, robienie solanek i przechowywanie w piwnicy owoców, ziół i warzyw. Ciesz się owocami i warzywami zachowującymi świeżość przez cały rok. Nie musisz mieć wiele czasu i lat doświadczeń za sobą, aby bez trudu przygotowywać przetwory z owoców i warzyw wyhodowanych we własnym ogrodzie. Jasne i proste instrukcje dadzą Ci poczucie pewności siebie i wiedzę, w jaki sposób zamrażać, suszyć, wekować, przechowywać w piwnicy i w solankach wszystkie skarby, jakie oferuje nam natura.
Zetrzyj i zamroź nadmiar cukinii - idealnie nada się do wielu potraw przez całą zimę. Kup na targu warzywnym skrzynkę pomidorów i zrób z nich pikantny sos pomidorowy. Zawekuj nadmiar fasolki szparagowej z własnego ogródka, by móc się cieszyć świeżymi warzywami przez cały rok, lub też mieć świetny podarunek.
Rady i przepisy zawarte w tej książce pozwolą Ci odżywiać się przez cały rok zdrowymi lokalnymi produktami lub samodzielnie wyhodowanymi we własnym ogrodzie.

Książka "Domowe konserwowanie żywności"
Janet Chadwick