Domowe gotowanie. Techniki i narzędzia - Praca zbiorowa

Domowe gotowanie. Techniki i narzędzia

4.00 Oceń książkę!

Autor: Praca zbiorowa

Wydawnictwo: Buchmann
ISBN: 9788376703312
EAN:
Format: 198 x 258
Oprawa: zintegrowana
Stron: 368
Data wydania: 2012-10-10
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
29.99
książka
59.50zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h

Mapa drogowa kucharskich działań!  

Książka prezentuje ponad 250 technik przygotowania posiłków, ponad 50 podstawowych przepisów oraz praktyczne podpowiedzi jak ratować sytuację, bez zaczynania wszystkiego od początku.

Ponadto czytelnik znajdzie w książce:

- listę podstawowych przyborów,

- elementarz stylów krojenia,

- trudniejsze zadania kuchenne, m.in.: krojenie warzyw w różne kształty, obieranie kurczaka z kości i skóry, przygotowywanie domowego makaronu,

- indeksy narzędzi i technik kucharskich,

- tabele przeliczników miar  oraz temperatury przygotowania mięsa.

Książka "Domowe gotowanie. Techniki i narzędzia"
Praca zbiorowa