Domowa pierogarnia - Grażyna Betlej-Furman

Domowa pierogarnia

4.00 Oceń książkę!

Autor: Grażyna Betlej-Furman

Wydawnictwo: Firma księgarska JK Olesiejuk
ISBN: 9788327404398
EAN:
Format: 175 x 240
Oprawa: twarda
Stron: 96
Data wydania: 2014-04-11
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
6.99
książka
9.47zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Pierogi, kluski, naleśniki, placuszki to prawdziwa poezja polskiej kuchni. Potrawy te wprowadzają domowy klimat, miło jest przygotowywać je w towarzystwie - lepienie pierogów w większym gronie to prawdziwa przyjemność!
Tradycyjne przepisy autorka wzbogaca o zdrowe, naturalne dodatki, które sprawiają, że są to dania pełnowartościowe odżywczo. Uwzględnia przy tym rytm pór roku, proponując na zimę np. farsz z kasz, fasoli i soczewicy, na wiosnę i lato - botwinkę, młodą pokrzywę, cały bukiet ziół i sezonowe owoce, a na jesień - grzyby i orzechy.
Znajdziemy tu też pomysły na wykorzystanie regionalnych specjałów z owczego mleka takich jak sery typu bryndza i oscypek, które są obecnie dostępne w całej Polsce.
Uwielbiam gotować dla rodziny i gości, no i oczywiście jeść - wyznaje autorka, która prowadzi słynące z wyśmienitego jadła gospodarstwo agroturystyczne w Beskidzie Niskim.
W serii: Leśne specjały, Wiejskie specjały, Domowa paszteciarnia, Domowa pierogarnia.

Książka "Domowa pierogarnia"
Grażyna Betlej-Furman