Domowa paszteciarnia - Grzegorz Labuda

Domowa paszteciarnia

4.00 Oceń książkę!

Autor: Grzegorz Labuda

Wydawnictwo: Firma księgarska JK Olesiejuk
ISBN: 9788327404381
EAN:
Format: 175 x 240
Oprawa: twarda
Stron: 96
Data wydania: 2014-04-11
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
7.99
książka
8.97zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Domowa paszteciarnia to zbiór przepisów na wyśmienite pasztety, galarety, farsze, pasty i musy, które uatrakcyjnią każde spotkanie przy stole.
Znajdziemy tu nie tylko receptury na wyroby mięsne (m.in. na gicz cielęcą w żelu z białego wina), ale także na specjały z ryb, warzyw, grzybów i nabiału (m.in. na mus z dorsza i wątróbki dorszowej).
W książce zostały podane również przepisy na sosy, stanowiące świetny dodatek do proponowanych dań.
Grzegorz Labuda pracował jako szef kuchni w takich renomowanych hotelach jak: Zamek Jan III Sobieski w Rzucewie, Villa Sedan w Sopocie i Hotel Nadmorski w Gdyni. W Hotelu Nadmorskim przygotowywał menu podczas szczytu polsko-ukraińskiego (A. Kwaśniewski - W. Juszczenko) w 2005 r. i wizyty George'a Busha w 2007 r. Obecnie prowadzi kuchnię oraz restaurację w ekskluzywnym hotelu Blow Up Hall 5050, mieszczącym się w poznańskim Starym Browarze.
W serii: Leśne specjały, Wiejskie specjały, Domowa paszteciarnia, Domowa pierogarnia.

Książka "Domowa paszteciarnia"
Grzegorz Labuda