Dobry cukier. Słodzimy naturalnie - Lynne Melcombe

Dobry cukier. Słodzimy naturalnie

4.00 Oceń książkę!

Autor: Lynne Melcombe

Wydawnictwo: ŹRÓDŁA ŻYCIA
ISBN: 9788362103645
EAN:
Format: 160 x 210
Oprawa: miękka
Stron: 64
Data wydania: 2014-10-31
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
10.99
książka
11.97zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Naturalna słodycz bez cienia goryczy!!

Ludzki organizm potrzebuje węglowodanów we krwi w ilości równej zaledwie dwóm łyżeczkom cukru. Ta potrzeba może zostać zaspokojona poprzez strawienie węglowodanów złożonych, niekoniecznie nawet zawartych w owocach, lecz również w innych produktach spożywczych. Nie należy lekceważyć problemów zdrowotnych powodowanych przez cukier rafinowany: obciąża on metabolizm, zaburza procesy trawienne i sieje spustoszenie w mózgu. Uznaje się go za przyczynę wielu dolegliwości, począwszy od próchnicy, otyłości i cukrzycy po zapalenie stawów i nowotwory.

Słodycz z pewnością stanowi przyjemną część życia, rzecz w tym, by nie przerodziła się w gorycz. Dlatego warto wiedzieć, który cukier jest dobry, unikać niebezpiecznych dla zdrowia sztucznych słodzików i sięgać po naturalne słodkości pełne witamin i minerałów - miód i syrop klonowy to tylko niektóre z nich.

Książka "Dobry cukier. Słodzimy naturalnie"
Lynne Melcombe