Dieta w chorobie nowotworowej - Kapała Aleksandra

Dieta w chorobie nowotworowej

4.00 Oceń książkę!

Autor: Kapała Aleksandra

Wydawnictwo: Buchmann
ISBN: 9788328028500
EAN: 9788328028500
Format: 240 x 190 x 20
Oprawa: Twarda
Stron: 196
Data wydania: 2016
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
31.97
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Jak ważne jest żywienie w trakcie leczenia nowotworu
Dieta nie jest zróżnicowana zależnie od rodzaju nowotworu, ale uzależniona od objawów, jakie występują w trakcie leczenia. Przy chemioterapii jest to najczęściej: jadłowstręt, nudności, brak apetytu, zaparcia. Przy radioterapii jest nadwrażliwość na niektóre produkty, chudnięcie lub nadmierny przyrost wagi ciała.
Autorka podpowiada co jeść w trakcie leczenia, jak walczyć z uciążliwymi objawami terapii określi rodzaje diet, które zmieniają się w trakcie trwania choroby, zależnie od jej etapów i sposobów leczenia.
Aleksandra Kapała - lekarz, specjalista onkologii klinicznej i chorób wewnętrznych. Pracuje w Centrum Onkologii - Instytucie im. M. Skłodowskiej - Curie w Warszawie, w Klinice Nowotworów Głowy i Szyi, tam też prowadzi Szpitalny Zespół Żywieniowy. Od lat działa w Polskim Towarzystwie Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu, gdzie obecnie pełni funkcję Przewodniczącej Sekcji Onkologii Klinicznej.

Książka "Dieta w chorobie nowotworowej"
Kapała Aleksandra