Dania z truskawkami -

Dania z truskawkami

4.00 Oceń książkę!

Autor: ...

Wydawnictwo: Dragon
ISBN: 9788362976683
EAN:
Format: 135 x 210
Oprawa: miękka
Stron: 48
Data wydania: ...
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
3.99
książka
5.47zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Kiedy w XVIII wieku w Europie skrzyżowano pochodzącą ze wschodnich obszarów Ameryki Północnej poziomkę wirginijską z południowo amerykańską poziomką chilijską, nikt zapewne nie przypuszczał, jak zawrotną karierę zrobi nowy owoc.

Truskawki zawierają wiele wartościowych składników: witaminę C, fosfor, żelazo, antycyjany. Są niskokaloryczne. Owoce można spożywać na surowo, wykorzystywać jako dodatki do dań (nie tylko słodkich), popularne są także przetwory z truskawek. Dobrze znoszą zamrażanie, a z liści truskawek sporządza się herbatkę ziołową. Truskawki to owoc popularny i lubiany.

Książka "Dania z truskawkami"