Dania mięsne Przepisy i porady - praca zbiorowa

Dania mięsne Przepisy i porady

4.00 Oceń książkę!

Autor: praca zbiorowa

Wydawnictwo: Olimp Media
ISBN: 9788377071212
EAN: 9788377071212
Format: 240 x 165 x 20
Oprawa: Miękka
Stron: 272
Data wydania: 2012
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
27.00
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Prezentujemy przepisy na smakowite dania z drobiu, wieprzowiny, cielęciny, wołowiny, a nawet dziczyzny, królika i jagnięciny.

Przedstawiamy specjały pieczone (także na ruszcie), duszone, smażone oraz gotowane ? np. szaszłyki po rzeźnicku, kaczkę w sosie ananasowo-winnym, roladę wieprzową z nadzieniem drobiowym, pieczeń wołową w cieście francuskim, królika duszonego w śmietanie, kotlety schabowe w ziarnach słonecznika czy potrawkę z kury z rodzynkami.

Oprócz receptur publikacja zawiera praktyczne porady dotyczące przyrządzania dań mięsnych ? m.in. jak prawidłowo myć mięso, czym marynować i przyprawiać poszczególne gatunki, wreszcie jak długo poddawać je różnym sposobom obróbki cieplnej. Przydadzą się one z pewnością nie tylko początkującym gospodyniom, ale także paniom domu z wieloletnim stażem.

Książka "Dania mięsne Przepisy i porady"
praca zbiorowa