Czekolada. 50 łatwych przepisów - Mario Grazia; M. Villa

Czekolada. 50 łatwych przepisów

4.00 Oceń książkę!

Autor: Mario Grazia; M. Villa

Wydawnictwo: Firma księgarska JK Olesiejuk
ISBN: 9788378446781
EAN:
Format: 150 x 235
Oprawa: twarda
Stron: 128
Data wydania: 2012-10-26
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
24.49
książka
29.00zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Ach, ta czekolada... Gorzka, mleczna, biała. Z nutką wanilii, lukrecji lub kawy, wzbogacona bakaliami lub likierem, czy też połączona z gruszką, truskawkami i pomarańczami... czy może istnieć coś równie kuszącego, przyjemniejszego i dającego więcej zadowolenia? Co takiego kryje w sobie apetyczna pralina, rozkoszna, chrupiąca kostka czy parująca filiżanka gorącej czekolady? Jaki sekret tkwi w delikatności musu, miłym cieple orzechów laskowych, gładkości karmelu, czy też prostej poezji eklerki w polewie ? przysmaku niejednego dzieciństwa?

Academia Barilla ? międzynarodowy ośrodek, któremu przyświeca cel kultywowania i promowania włoskiej tradycji kulinarnej ? wyselekcjonowała 50 przepisów na desery czekoladowe. Zawarte w nich zostały zarówno receptury na klasyczne ciasteczka, jak i desery bardziej oryginalne, kremy, przekąski, małe dzieła sztuki kulinarnej oraz najbardziej apetyczne czekoladowe ciasta.

Na kartach tej książki goszczą jednak nie tylko włoskie specjały z rodzaju Cuneesi al rum, Parmaghani maraschin czy czekoladowe cannoli: wszak kakao podbija cały świat, który wkrótce zaroił się od przepisów. Propozycje jakie podaje Academia Barilla są kompleksowe i różnorodne, skupiające się na tych przepisach, które prezentują najlepszą harmonię pomiędzy tradycją i innowacją, umiejętnością i wykonaniem, zaś przede wszystkim pobudzają umiejętność dzielenia się, czyli życia w zgodzie z innymi. W końcu, czy istnieje lepszy sposób, by oddać radość i zadowolenie z towarzystwa rodziny i przyjaciół, niż poprzez uśmiech na umazanej czekoladą twarzy?

Książka "Czekolada. 50 łatwych przepisów"
Mario Grazia; M. Villa