Co z czym. Prawidłowe łączenie pokarmów -

Co z czym. Prawidłowe łączenie pokarmów

4.00 Oceń książkę!

Autor: ...

Wydawnictwo: ABA
ISBN: 9788361012504
EAN:
Format: 145 x 205
Oprawa: miękka
Stron: 204
Data wydania: 2011-11-17
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
20.49
książka
26.00zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
W dzisiejszych czasach wielu ludzi cierpi na wzdęcia, zgagę, uczucie pełni w żołądku i jelitach, alergie pokarmowe, otyłość i dolegliwości jelitowe. Niestety rzadko kto uświadamia sobie, że główną przyczyną takiego stanu rzeczy jest nieprawidłowe łączenie ze sobą różnych pokarmów. Odżywianie wiąże się z tradycjami i nawykami. Jemy chleb z serem, mięso z ziemniakami, ryż z groszkiem, słodki deser, owoce po głównym posiłku. Nawet w kręgach dietetyków, przywiązujących wielką wagę do prawidłowego odżywania, rzadko kiedy uwzględnia się prawidłowe zestawianie pokarmów, które polega na tym, że podczas jednego posiłku spożywamy wyłącznie pasujące do siebie produkty. I nie jest prawdą, że znacznie ograniczamy przez to możliwość wyboru. Po prostu komponując posiłek musimy dokonać właściwego wyboru, uwzględniając procesy zachodzące w ludzkim systemie trawiennym. W pierwszej chwili brzmi to nieco niewiarygodnie. Jeśli jednak raz zapoznamy się z koncepcją właściwego łączenia pokarmów, to będziemy potrafili posługiwać się jej zasadami bez żadnych kłopotów. Zasady te są tak proste i oczywiste, że prawidłowe odżywanie przychodzi bez trudu.

"Zdrowie to nie wszystko, ale bez zdrowia wszystko jest niczym"
Artur Schopenhauer

Książka "Co z czym. Prawidłowe łączenie pokarmów"