Chemia żywności Tom 2 -

Chemia żywności Tom 2

4.00 Oceń książkę!

Autor: ...

Wydawnictwo: WNT
ISBN: 9788379262434
EAN: 9788379262434
Format: 235 x 165 x 15
Oprawa: Miękka
Stron: 328
Data wydania: 2015
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
70.47
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
W tomie 2 omówiono:
- składniki wpływające na reologiczne cechy żywności;
- rolę rodników, utleniaczy i przeciwutleniaczy;
- nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego;
- alergeny, toksyny, mutagenne i rakotwórcze składniki żywności;
- właściwości, funkcje i zasady stosowania dodatków do żywności;
- chemiczne właściwości i działanie suplementów diety;
- techniki i zasady przeprowadzania analizy żywności

Książka "Chemia żywności Tom 2"