Branża turystyka i hotelarstwo. Technik hotelarstwa. Organizacja pracy w hotelarstwie. Podręcznik. Nauczanie zawodowe - szkoła ponadgimnazjalna - Elżbieta Mitura; Elżbieta Koniuszewska

Branża turystyka i hotelarstwo. Technik hotelarstwa. Organizacja pracy w hotelarstwie. Podręcznik. Nauczanie zawodowe - szkoła ponadgimnazjalna

4.00 Oceń książkę!

Autor: Elżbieta Mitura; Elżbieta Koniuszewska

Wydawnictwo: Difin
ISBN: 9788376411118
EAN:
Format: 176x250
Oprawa: miękka
Stron: 360
Data wydania: 2012-04-10
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
30.99
książka
36.47zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h

Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów techników i szkół policealnych, a także dla wszystkich osób zainteresowanych pracą w hotelarstwie. Został napisany zgodnie z nową podstawą programową dla zawodu technik hotelarstwa. Jest to rozszerzona wersja podręcznika Hotelarstwo. Organizacja i technika pracy.

Jego główne cele i zalety to przystępne omówienie zasad funkcjonowania rynku hotelarskiego i przedsiębiorstwa, jakim jest hotel, a przede wszystkim - przygotowanie ucznia do egzaminu zawodowego. Liczne ćwiczenia służą kształtowaniu przewidzianych w programie, potrzebnych w tym zawodzie umiejętności, postaw oraz zachowań, pozwalają na praktyczne przyswajanie wiedzy i sprawdzanie na bieżąco efektów nauczania. Książka ma jasny, przejrzysty układ; zrozumienie tematów ułatwiają liczne wykresy i tabele. Zamieszczono też słowniczek pojęć powiązanych tematycznie z hotelarstwem.

Książka "Branża turystyka i hotelarstwo. Technik hotelarstwa. Organizacja pracy w hotelarstwie. Podręcznik. Nauczanie zawodowe - szkoła ponadgimnazjalna"
Elżbieta Mitura; Elżbieta Koniuszewska