Branża turystyka i hotelarstwo. Organizacja pracy w hotelarstwie. Podręcznik. Nauczanie zawodowe. Część 2 - szkoła ponadgimnazjalna - Małgorzata Tkaczyk; Joanna Orłowska

Branża turystyka i hotelarstwo. Organizacja pracy w hotelarstwie. Podręcznik. Nauczanie zawodowe. Część 2 - szkoła ponadgimnazjalna

4.00 Oceń podręcznik!

Autor: Małgorzata Tkaczyk; Joanna Orłowska

Wydawnictwo: Rea
ISBN: 9788375440218
EAN:
Format: 165x235
Oprawa: miękka
Stron: 270
Data wydania: 2010-01-01
Gdzie kupić tani podręcznik?
podręcznik
39.49
podręcznik
48.47zł
Podręcznik w Twoim domu w ciągu 48h
Podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie "technik hotelarstwa". Materiał podzielono na dwie części.

W części 2. omówiono:
  • zagadnienia z zakresu organizacji pracy i zarządzania zakładem hotelarskim według ISO,
  • zasady utrzymania porządku i czystości,
  • zasady funkcjonowania działu gastronomii hotelowej z uwzględnieniem kontroli jakości żywieniowej zgodnie z zasadami HACCP,
  • współpracę z biurami podróży,
  • charakterystykę parterowej części zakładu ze szczególnym uwzględnieniem działu recepcji.
Podręcznik opracowano zgodnie z podstawą programową i standardami wymagań egzaminacyjnych dla zawodu "technik hotelarstwa".

Podręcznik "Branża turystyka i hotelarstwo. Organizacja pracy w hotelarstwie. Podręcznik. Nauczanie zawodowe. Część 2 - szkoła ponadgimnazjalna"
Małgorzata Tkaczyk; Joanna Orłowska