Branża gastronomia. Towaroznawstwo żywności. Podręcznik. Nauczanie zawodowe - szkoła ponadgimnazjalna - Danuta Kołożyn-Krajewska; Tadeusz Sikora

Branża gastronomia. Towaroznawstwo żywności. Podręcznik. Nauczanie zawodowe - szkoła ponadgimnazjalna

4.00 Oceń podręcznik!

Autor: Danuta Kołożyn-Krajewska; Tadeusz Sikora

Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
ISBN: 9788302091506
EAN:
Format: 165x235
Oprawa: miękka
Stron: 268
Data wydania: 2008-09-22
Gdzie kupić tani podręcznik?
podręcznik
39.50
Podręcznik w Twoim domu w ciągu 48h

Książka zawiera usystematyzowaną wiedzę z zakresu towaroznawstwa żywności. Omawiane produkty żywnościowe są podzielone na grupy zgodnie z najnowszym systemem Polskiej Klasyfikacji Wyroboacute;w i Usług. Podręcznik umożliwi uczniowi zdobycie umiejętności klasyfikowania towaroacute;w żywnościowych, udzielania porad na temat sprzedawanego towaru, informowania o składzie surowcowym produktu, jego właściwościach, wartości odżywczej i sposobie użytkowania, określania czynnikoacute;w wpływających na jakość towaroacute;w, odczytywania i interpretowania oznaczeń na artykułach żywnościowych i ich opakowaniach.

Będzie też potrafił rozroacute;żniać wady towaroacute;w i określać przyczyny ich powstawania. Zdobędzie umiejętnościpotrzebne w pracy handlowca określone w podstawie programowej kształcenia w zawodzie technik handlowiec. Z książki tej mogą korzystać uczniowie i studenci kierunkoacute;w towaroznawstwa szkoacute;ł ekonomicznych roacute;żnych typoacute;w, wydziału żywienia człowieka i wydziałoacute;w technologii żywności. Może być także pomocna dla wszystkich osoacute;b zajmujących się obrotem żywności i zainteresowanych tą tematyką konsumentoacute;w.

Podręcznik "Branża gastronomia. Towaroznawstwo żywności. Podręcznik. Nauczanie zawodowe - szkoła ponadgimnazjalna"
Danuta Kołożyn-Krajewska; Tadeusz Sikora