Branża gastronomia. Technologia żywności. Podręcznik. Nauczanie zawodowe. Część 2 - szkoła ponadgimnazjalna - Mieczysław Dłużewski; Anna Dłużewska

Branża gastronomia. Technologia żywności. Podręcznik. Nauczanie zawodowe. Część 2 - szkoła ponadgimnazjalna

4.00 Oceń podręcznik!

Autor: Mieczysław Dłużewski; Anna Dłużewska

Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
ISBN: 9788302079764
EAN:
Format: 176x250
Oprawa: miękka
Stron: 420
Data wydania: 2008-01-01
Gdzie kupić tani podręcznik?
podręcznik
42.49
podręcznik
49.97zł
Podręcznik w Twoim domu w ciągu 48h
Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów klasy II szerokoprofilowego technikum technologii żywności oraz szkoły policealnej - zawód: technik technologii żywności. Polecamy go również uczniom liceum profilowanego o profilu: rolniczo-spożywczym, blok tematyczny - podstawy przetwórstwa żywności.

W części 2. omówiono operacje i procesy jednostkowe wykonywane w technologii żywności oraz problemy związane z utrwalaniem żywności metodami termicznymi, przez odwadnianie, metodami chemicznymi i biologicznymi.

Podręcznik "Branża gastronomia. Technologia żywności. Podręcznik. Nauczanie zawodowe. Część 2 - szkoła ponadgimnazjalna"
Mieczysław Dłużewski; Anna Dłużewska