Branża gastronomia. Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii. Nauczanie zawodowe. Część 1 - szkoła ponadgimnazjalna - Małgorzata Konarzewska; Barbara Zielonka; Maria Konarzewska-Sokołowska

Branża gastronomia. Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii. Nauczanie zawodowe. Część 1 - szkoła ponadgimnazjalna

4.00 Oceń podręcznik!

Autor: Małgorzata Konarzewska; Barbara Zielonka; Maria Konarzewska-Sokołowska

Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
ISBN: 9788302141041
EAN:
Format: 190 x 255
Oprawa: miękka
Stron: 220
Data wydania: 2013-08-22
Gdzie kupić tani podręcznik?
podręcznik
37.49
podręcznik
46.50zł
Podręcznik w Twoim domu w ciągu 48h
Część 1. podręcznika zawiera: wiadomości dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy w gastronomii, prawa żywnościowego, systemów jakości GMP, GHP, HACCP, objaśnia procesy technologiczne, omawia zioła i przyprawy, tłuszcze, warzywa, ziemniaki, grzyby, mleko i jego przetwory, jaja i sosy zimne, zboża i przetwory zbożowe, sosy gorące, ciasta, owoce i desery. Staranny dobór treści pod względem merytorycznym i metodycznym, wzbogacony dużą liczbą ilustracji, schematów, fotografii i receptur, pozwoli uczniowi na szybkie i efektywne przyswojenie wiedzy zarówno teoretycznej, jak i praktycznej. W podręczniku uwzględniono standardy wymagań egzaminacyjnych. Opracowano go zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie "kucharz małej gastronomii".

Podręcznik "Branża gastronomia. Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii. Nauczanie zawodowe. Część 1 - szkoła ponadgimnazjalna"
Małgorzata Konarzewska; Barbara Zielonka; Maria Konarzewska-Sokołowska