Branża gastronomia. Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Podręcznik. Nauczanie zawodowe. Część 1 - szkoła ponadgimnazjalna - Aleksandra Procner

Branża gastronomia. Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Podręcznik. Nauczanie zawodowe. Część 1 - szkoła ponadgimnazjalna

4.00 Oceń podręcznik!

Autor: Aleksandra Procner

Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
ISBN: 9788302027895
EAN:
Format: 148x210
Oprawa: miękka
Stron: 256
Data wydania: 2009-01-01
Gdzie kupić tani podręcznik?
podręcznik
35.99
podręcznik
44.97zł
Podręcznik w Twoim domu w ciągu 48h
Książka jest przeznaczona dla uczniów, zawód: technik żywienia i gospodarstwa domowego, kucharz.

Autorka podaje w niej podstawowe przepisy sanitarno-higieniczne obowiązujące w zakładach żywienia zbiorowego oraz przepisy i normy obowiązujące w gospodarce żywnościowej. Charakteryzuje środki żywnościowe i metody ich utrwalania, omawia znaczenie analizy sensorycznej w ocenie jakości surowców i potraw, warunki i metody przeprowadzania oceny. Przedstawia procesy technologiczne stosowane w produkcji gastronomicznej. Szczegółowo omawia ocenę towaroznawczą i zastosowanie tłuszczów spożywczych, warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka oraz przetworów mlecznych w technologii gastronomicznej.

Podręcznik "Branża gastronomia. Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Podręcznik. Nauczanie zawodowe. Część 1 - szkoła ponadgimnazjalna"
Aleksandra Procner