Branża gastronomia. Produkcja piekarsko-ciastkarska. Podręcznik. Nauczanie zawodowe. Część 1 - szkoła ponadgimnazjalna - Zygmunt Ambroziak

Branża gastronomia. Produkcja piekarsko-ciastkarska. Podręcznik. Nauczanie zawodowe. Część 1 - szkoła ponadgimnazjalna

4.00 Oceń podręcznik!

Autor: Zygmunt Ambroziak

Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
ISBN: 9788302067471
EAN:
Format: 148x210
Oprawa: miękka
Stron: 312
Data wydania: 2012-01-01
Gdzie kupić tani podręcznik?
podręcznik
38.49
podręcznik
44.97zł
Podręcznik w Twoim domu w ciągu 48h
Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów technikum oraz szkoły policealnej, zawód: technik technologii żywności, specjalizacja: produkcja piekarsko-ciastkarska.

Autor prezentuje w nim wiadomości na temat organizacji piekarstwa w Polsce i na świecie; omawia klasyfikację pieczywa i wyrobów ciastkarskich; podkreśla ich znaczenie w żywieniu człowieka; charakteryzuje surowce piekarskie i ciastkarskie; omawia sposoby ich magazynowania i przygotowania do produkcji; dużo uwagi poświęca nowoczesnej produkcji pieczywa.

Podręcznik "Branża gastronomia. Produkcja piekarsko-ciastkarska. Podręcznik. Nauczanie zawodowe. Część 1 - szkoła ponadgimnazjalna"
Zygmunt Ambroziak