Branża gastronomia. Podstawy techniki w przemyśle spożywczym. Podręcznik. Nauczanie zawodowe - szkoła ponadgimnazjalna - Aleksander Dąbrowski

Branża gastronomia. Podstawy techniki w przemyśle spożywczym. Podręcznik. Nauczanie zawodowe - szkoła ponadgimnazjalna

4.00 Oceń podręcznik!

Autor: Aleksander Dąbrowski

Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
ISBN: 9788302071416
EAN:
Format: 210x297
Oprawa: miękka
Stron: 228
Data wydania: 2003-07-15
Gdzie kupić tani podręcznik?
podręcznik
22.99
podręcznik
27.50zł
Podręcznik w Twoim domu w ciągu 48h
Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów klas I i II technikum oraz szkoły policealnej, zawód: technik technologii żywności, wszystkie specjalności. Polecamy go również uczniom liceum profilowanego o profilu: rolniczo-spożywczym, blok tematyczny - podstawy techniki.

Rozdział wstępny obejmuje ogólne informacje o technice i jej rozwoju, normalizacji i komputeryzacji. Dalej podano wiadomości na temat wykonywania i odczytywania różnego rodzaju rysunków technicznych wykorzystywanych w technologii przetwórstwa spożywczego. Omówiono dokumentację techniczną, poszczególne części maszyn, materiały stosowane w urządzeniach przemysłu spożywczego, urządzenia kontrolno-pomiarowe, środki transportu, maszyny i urządzenia elektryczne oraz automatyzację procesów produkcyjnych. Wydanie IV poprawione i uaktualnione.

Podręcznik "Branża gastronomia. Podstawy techniki w przemyśle spożywczym. Podręcznik. Nauczanie zawodowe - szkoła ponadgimnazjalna"
Aleksander Dąbrowski