Barbecue na każdą okazję - Richard Carroll

Barbecue na każdą okazję

4.00 Oceń książkę!

Autor: Richard Carroll

Wydawnictwo: Olesiejuk
ISBN: 9788375881684
EAN: 9788375881684
Format: 305 x 235 x 0
Oprawa: oprawa twarda
Stron: 256
Data wydania: 2008
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
34.50
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Przyrządzanie jedzenia podczas barbecue przeszło długą ewolucję od czasu zwykłego opiekania mięsa nad ogniem. Tak naprawdę, na przestrzeni kilku lat barbecue stało się ceremonią i przekształciło w coś, co można by nazwać formą sztuki! Pojawiające się trendy w grillowaniu pozwoliły na odkrycie wieku rozmaitych subtelności potraw z mięsa, ryb, warzyw i owoców. Ogień, który bywa niszczycielską siłą, jest właśnie tym czynnikiem, który daje kuchni barbecue twórczy impuls. Jego produkt uboczny, ulotny i zwiewny dym, nadaje zupełnie nowy wymiar naszym doznaniom smakowym. Barbecue, grillowanie i wędzenie są trzema technikami kulinarnymi i nie powinny być mylone, ponieważ każda z nich daje potrawom unikatowy smak.

Książka "Barbecue na każdą okazję"
Richard Carroll