APICJUSZ O SZTUCE KULINARNEJ -

APICJUSZ O SZTUCE KULINARNEJ

4.00 Oceń książkę!

Autor: ...

Wydawnictwo: UMK
ISBN: 8323109265
EAN:
Format: 148 x 210
Oprawa: miękka
Stron: ...
Data wydania: ...
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
24.00
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Tekst, przekład i komentarz Ireneusz Mikołajczyk i Sławomir Wyszomirski Szczęśliwie zachowane do naszych czasów dziełko pod tytułem "De re coquinaria", którego autorstwo przypisuje się Apicjuszowi, pod wieloma względami jest utworem niezwykłym i cennym dla współczesnego badacza starożytnej sztuki kulinarnej. Już sam fakt, iż jest ono jedyną książką kucharską spośród wielu, jakie znane były światu antycznemu w kręgu kultury śródziemnomorskiej, czyni je bezcennym zabytkiem piśmiennictwa rzymskiego. Fragment wstępu

Książka "APICJUSZ O SZTUCE KULINARNEJ"