Andaluzja, Olé! - Victoria Twead

Andaluzja, Olé!

3.40 Oceń książkę!

Autor: Victoria Twead

Wydawnictwo: Pascal
ISBN: 9788376420424
EAN:
Format: 130 x 200
Oprawa: miękka
Stron: 412
Data wydania: 2012-08-01
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
28.99
książka
32.47zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Nowa Książka autorki bestsellera U mnie zawsze świeci słońce. Para Anglików, Victoria i Joe, skończyła właśnie przebudowę swojego życiowego nabytku - przytulnego domu w spokojnym, andaluzyjskim miasteczku. Trudy budowy oraz przetrwanie pierwszej hiszpańskiej zimy w opustoszałym El Hoyo zbliżyły Vicky i Joe do lokalnej społeczności. Teraz nasi bohaterowie wiodą ustabilizowane, wypełnione słońcem i dobrą kuchnią życie. Kiedy wydaje się, że już nic nie może zakłócić tej idylli, pod sąsiedni dom zajeżdża z impetem furgonetka z napisem "Ufarte. Ryby". Jednak zamiast kontenera świeżych ryb, z ciężarówki wyłania się typowo hiszpańska rodzina. Mama Ufarte, Tata Ufarte, Babcia Ufarte, piątka dzieci Ufarte, a szóste w drodze. W jednej chwili spokój miasteczka El Hoyo zostaje zagrożony... Pełen humoru i autoironii styl autorki sprawia, że Andaluzja, Ole! jest idealną lekturą na wakacje oraz antidotum na wszelkie smutki. Galeria rewelacyjnie nakreślonych postaci na czele z Rodziną Ufarte oraz Geronimo, lekko podstarzałym i wiecznie "na gazie" fanem Realu Madryt, jest gwarancją, nieustających salw śmiechu. A pełne słońca i południowych smaków przepisy przeniosą nas do kraju hucznej fiesty i prawdziwej, latynoskiej radości życia. Która mimo pozorów senności tkwi w każdym hiszpańskim miasteczku. Recenzje: Andaluzja, jakiej nie znałam- nietypowa, przezabawna opowieść - uwielbiam ten rodzaj humoru. Karen Wheeler autorka Samej słodyczy i Samego uroku Absolutnie uwielbiam tę książkę! Śmieszna, szczera i nie sposób się od niej oderwać. Justin Aldridge Eye on Spain.com Pieczona dynia z chili i miodem Przepis na pieczoną dynię łączy smak papryczek chili z miodem. Wspaniała wegetariańska przystawka, lub dodatek do głównego dania. Można też użyć dyni piżmowej. 1 kg dyni, 4 małe cebule, Szczypta chili, 4 łyżeczki miodu, 100 ml octu winnego, Oliwa z oliwek, Sól Pokroić dynię na kawałki, zostawiając skórkę. Poćwiartować cebule i ułożyć w brytfannie razem z dynią. Pokropić oliwą, posypać chili i lekko doprawić solą. Piec przez 40 minut. Na 5 minut przed tym, jak dynia będzie gotowa, podgrzać ocet winny z miodem w garnuszku i doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na małym ogniu przez 5 minut. Dynię podawać dobrze polaną octem z miodem.

Książka "Andaluzja, Olé!"
Victoria Twead