Żywienie w chorobach wątroby, dróg żółciowych i trzustki - Zofia Wieczorek-Chełmińska

Żywienie w chorobach wątroby, dróg żółciowych i trzustki

4.00 Oceń książkę!

Autor: Zofia Wieczorek-Chełmińska

Wydawnictwo: Lekarskie PZWL
ISBN: 9788320044935
EAN:
Format: 205 x 145
Oprawa: miękka
Stron: 312
Data wydania: 2001-11-01
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
43.00
książka
65.47zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Choroby wątroby, dróg żółciowych i trzustki wynikają najczęściej z błędów żywieniowych, pośpiechu, ułatwień technologicznych i skażeń środowiska. W razie choroby trzeba stosować sprawdzone i skuteczne diety, które proponuje autorka. Zaleca produkty naturalne zawierające białko, witaminy, mikroelementy i błonnik ? niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Podaje również gotowe przepisy kulinarne na zupy, dania główne, przystawki i napoje.

Książka "Żywienie w chorobach wątroby, dróg żółciowych i trzustki"
Zofia Wieczorek-Chełmińska