Whisky. Leksykon smakosza - David Wishart

Whisky. Leksykon smakosza

4.00 Oceń książkę!

Autor: David Wishart

Wydawnictwo: ...
ISBN: 9788377731840
EAN:
Format: 170 x 240
Oprawa: twarda
Stron: 240
Data wydania: 2013-10-18
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
44.49
książka
49.47zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Książkę można potraktować jak katalog trunków przeznaczony dla wszystkich, którzy chcieliby kupić dobrą whisky i skonkretyzować swoje oczekiwania związane z tym alkoholem, ale także dla koneserów szukających konkretnych doznań smakowych.
Jest to pierwsza na rynku pozycja opisująca whisky słodową w tak praktyczny sposób. Jej autor dr Wishart zapoznaje nas z nowym profilem smakowym whisky. Wyszczególnia jej 12 aspektów smaku i zapachu: treść, słodkość, aspekt dymny, medyczny, tytoniowy, miodowy, korzenny, winny, orzechowy, słodowy, owocowy i kwiatowy. Odnoszą się one do ponad 400 określeń opisujących whisky, zaczerpniętych z około 1000 opublikowanych uwag z degustacji. Może ona także stanowić swoistego rodzaju przewodnik turystyczny - w niezwykle ciekawy sposób opisano w niej szkockie gorzelnie. Podano informacje o lokalnych atrakcjach dla zwiedzających, imprezach organizowanych przez gorzelnie i o bazie noclegowej.
Poznaj zawiły świat rozkoszy niesionych przez "wodę życia"!

Książka "Whisky. Leksykon smakosza"
David Wishart