Wędzenie ryb - Barowicz Tadeusz

Wędzenie ryb

4.00 Oceń książkę!

Autor: Barowicz Tadeusz

Wydawnictwo: Rea
ISBN: 9788379932900
EAN: 9788379932900
Format: 233 x 165 x 10
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Stron: ...
Data wydania: 2017
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
27.47
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Jak wybudować wędzarnię, z jakiego drewna korzystać przy wędzeniu, jaki sprzęt zakupić? Jak przygotować ryby, by nie były ani za suche, ani za słone? W tej książce znajdziesz odpowiedzi na te i inne pytania dotyczące wędzenia ryb.

Specyfika wędzenia polega na stosowaniu różnych metod wynikających z niejednakowych zakresów temperatur i ich działania. Rozróżnia się więc wędzenie zimne, gorące i wędzenie z równoczesnym pieczeniem.

Autor prezentuje każdą z tych metod, podaje sposoby postępowania z rybą, by jak najdłużej zachowała świeżość. Opisuje też poszczególne gatunki ryb, sposób ich przygotowania do wędzenia i przepisy na pyszne potrawy z ich wykorzystaniem.
Praktyczny poradnik dla wszystkich amatorów wędzonych ryb!

Książka "Wędzenie ryb"
Barowicz Tadeusz