Wędliny Domowy wyrób -

Wędliny Domowy wyrób

4.00 Oceń książkę!

Autor: ...

Wydawnictwo: Dragon
ISBN: 9788362976171
EAN: 9788362976171
Format: 245 x 170 x 15
Oprawa: Twarda
Stron: 112
Data wydania: 2011
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
26.97
książka
29.95zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Trudno ustalić, kiedy człowiek zaczął przetwarzać mięso. Znacznie łatwiej znaleźć przyczynę tej czynności - wraz z rozpoczęciem hodowli trzeba było w jakiś sposób zakonserwować mięso.
Naszpikowane konserwantami, pozbawione większej wartości odżywczej i smaku, masowo produkowane wędliny coraz częściej przestają wzbudzać zainteresowanie. Z chęcią natomiast podejmujemy się domowej produkcji przetworów mięsnych. Trudno bowiem o większą satysfakcję, niż pojawiające się na stole aromatyczne i - przede wszystkim - zdrowe szynki, kiełbasy oraz konserwy. Zgromadzone w książce informacje zaznajomią Czytelnika z zasadami odpowiedniego doboru surowca i różnorodnymi sposobami wędzenia. Nagrodą za cierpliwość i włożony trud z pewnością będzie niezwykły zapach i smak wędlin własnego wyrobu.

Książka "Wędliny Domowy wyrób"