Wędliny. Domowy wyrób -

Wędliny. Domowy wyrób

4.00 Oceń książkę!

Autor: ...

Wydawnictwo: Aa Wydawnictwo
ISBN: 9788361060789
EAN: 9788361060789
Format: 240 x 170 x 0
Oprawa: twarda
Stron: 424
Data wydania: 2013-01-11
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
50.50
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Wędliny. Domowy wyrób Eleonora Trojan, Julian Piotrowski (oprac.).Przedstawiamy Państwu książkę wprowadzającą w tajniki wędliniarstwa. Z naszego poradnika poznają Państwo wszystkie etapy przyrządzania smakowitych kiełbas, różowiutkich szyneczek, aromatycznych wędzonek, pikantnych kiszek... I nie tylko: proponujemy również przepisy na sery, konserwy, wędzone ryby. Książka jest najobfitszym na rynku wydawniczym zasobem receptur z tej dziedziny – mieści ich ponad 300! Ta niezwykła książka kucharska zawiera też dokładne i przystępne wskazówki dotyczące oceny jakości mięsa, jego klasyfikacji, peklowania i wędzenia przygotowanych produktów wędliniarskich. I to o każdym rodzaju mięsa: od popularnego drobiu po dziczyznę. Znajdą tu Państwo również wiadomości o używanych do wędlin przyprawach i dodatkach. Aby przyrządzić potrawy według naszych przepisów, niepotrzebne są specjalistyczny sprzęt, trudno dostępne surowce czy wolnostojąca wędzarnia. Często wystarczą zwykły piekarnik, starannie wybrane mięso i, oczywiście, trochę zapału oraz dobrych chęci.

Książka "Wędliny. Domowy wyrób"