Usługi gastronomiczne Podręcznik Technik żywienia i usług gastronomicznych - Szajna Renata, Ławniczak Danuta

Usługi gastronomiczne Podręcznik Technik żywienia i usług gastronomicznych

4.00 Oceń książkę!

Autor: Szajna Renata, Ławniczak Danuta

Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302150395
EAN: 9788302150395
Format: 245 x 170 x 18
Oprawa: Miękka
Stron: 496
Data wydania: 2015
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
54.97
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Podręcznik przeznaczony do kształcenia w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Przedstawia zagadnienia z zakresu trzeciej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i wykonywanie usług gastronomicznych).

Obejmuje tematy dotyczące działalności usługowej zakładów gastronomicznych, marketingu i planowania usług gastronomicznych, zasad kalkulacji rozliczania usług gastronomicznych, systemów i programów komputerowych dla gastronomii, systemów obsługi w zakładach gastronomicznych, wyposażenia do obsługi gości, przygotowania pracowników do obsługi gości, przygotowania sali restauracyjnej do obsługi gości, przebiegu obsługi gości w restauracji, metod obsługi gości, organizowania okolicznościowych przyjęć stojących, zasiadanych, mieszanych, organizowanie szkoleń i konferencji, organizowanie przyjęć dyplomatycznych, usług cateringowych.

Książka "Usługi gastronomiczne Podręcznik Technik żywienia i usług gastronomicznych"
Szajna Renata, Ławniczak Danuta