Tradycyjny smak. Sery, masło, jogurt, kefir - Lotte Hanreich; Edith Zeltner

Tradycyjny smak. Sery, masło, jogurt, kefir

4.00 Oceń książkę!

Autor: Lotte Hanreich; Edith Zeltner

Wydawnictwo: Multico
ISBN: 9788370737634
EAN:
Format: 155 x 215
Oprawa: twarda
Stron: ...
Data wydania: 2009-09-24
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
24.99
książka
28.47zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Jak samodzielnie zrobić ser z mleka krowiego, owczego lub koziego? Smak domowego masła, sera czy twarożku jest wyjątkowy. Wystarczy dobrej jakości mleko, niezbędne dodatki oraz sprawdzony przepis, by samemu wyprodukować doskonały nabiał - zawsze świeży, bez konserwantów.Domowe sery, twarogi, kefir czy masło będą zdrowym i atrakcyjnym urozmaiceniem naszych posiłków. Goście nie uwierzą, że te przysmaki zrobiliśmy sami.

Nasz poradnik zawiera ponad 120 szczegółowych przepisów na przetwarzanie krowiego, koziego i owczego mleka. Pozwolą one we własnej kuchni zrobić m.in.:
- twarogi i twarożki, ser smażony i kwargiel
- bryndzę i mozzarellę, pecorino i fetę
- ser monastyrski i ser piwny
- sery pleśniowe - brie, camembert, roquefort
- sery półtwarde i twarde - tylżycki, cheddar, ementaler, parmezan
- śmietanę i masło
- zsiadłe mleko, jogurt i kefir

Ponadto: wszystko na temat mleka, wyposażenie serowni, ogólne zasady wytwarzania serów, tajniki obróbki skrzepu, przyczyny powstawania wad serów

Książka "Tradycyjny smak. Sery, masło, jogurt, kefir"
Lotte Hanreich; Edith Zeltner