Tradycyjne potrawy świąteczne Wielkanoc - Zacharczuk Jaga

Tradycyjne potrawy świąteczne Wielkanoc

4.00 Oceń książkę!

Autor: Zacharczuk Jaga

Wydawnictwo: Weltbild
ISBN: 9788325803780
EAN: 9788325803780
Format: 285 x 215 x 10
Oprawa: Twarda
Stron: 80
Data wydania: 2011
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
13.50
książka
21.99zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
W okresie świąt rezygnujemy z kulinarnych eksperymentów na rzecz tradycji, która smakuje najlepiej. Przepisy ?odziedziczone? po babci, dziadku i rodzicach sprawdzają się wyśmienicie. Jaga Zacharczuk wie to od dawna. Owocem jej przywiązania do kulinarnej klasyki jest książka pełna przepisów na jajka, kurczaki, masła, mazurki, pasztety, pieczenie, sałatki, żury i słodycze. Autorka ma nadzieję, że te receptury wzbogacą rodzinne tradycje czytelników. Opowiada o przygotowaniach do świąt i daje nam proste, bardzo przydatne rady. Co zrobić, by skorupka dobrze odchodziła od jajka, sernik nie pękał i nie opadał? Jak samodzielnie zrobić najtańszą na świecie formę do paschy? W jaki sposób ?uratować? obeschnięty chrzan i zrobić kolorowy lukier? Czytaj, oglądaj fantastyczne zdjęcia i planuj świąteczne menu!

Książka "Tradycyjne potrawy świąteczne Wielkanoc"
Zacharczuk Jaga