TRADYCYJNA KUCHNIA WŁOSKA WYD.2008 TW - OPRACOWANIE ZBIOROWE

TRADYCYJNA KUCHNIA WŁOSKA WYD.2008 TW

4.00 Oceń książkę!

Autor: OPRACOWANIE ZBIOROWE

Wydawnictwo: Larousse
ISBN: 9788375755640
EAN: 9788375755640
Format: 290 x 235 x 0
Oprawa: twarda
Stron: 384
Data wydania: 200
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
58.50
książka
86.99zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Dzięki książce "Tradycyjna kuchnia włoska" wydanej przez wydawnictwo Larousse Polska można ocalić od zapomnienia smak potraw, które poznało się w słonecznej Italii, a także poznać wykwintne i zdrowe dania typowe dla wszystkich regionów tego kraju. W "Tradycyjnej kuchni włoskiej" znajdą Państwo ponad 450 przepisów zgrupowanych w siedmiu blokach tematycznych: PRZEKĄSKI I PRZYSTAWKI, PIZZE, POTRAWY JAJECZNE, SOSY, PIERWSZE DANIA, POTRAWY Z RYB I OWOCÓW MORZA, POTRAWY MIĘSNE, JARZYNKI I SURÓWKI oraz DESERY. Oprócz potraw znanych i lubianych, jak pizza "Cztery pory roku", risotto z parmezanem czy tarta z owocami pojawiają się przepisy, które nigdy wcześniej nie były publikowane w polskich książkach kucharskich poświęconych kuchni włoskiej. Autorzy książki zapewniają, iż większość z prezentowanych potraw nie wymaga od czytelnika (i jednocześnie kucharza) zbyt dużej wprawy w gotowaniu. Są to dania, które na ogół łatwo się przyrządza. Ogromnym walorem publikacji są niezwykle sugestywne zdjęcia gotowych potraw, wplecione w tekst przepisów. Całość uzupełniają trzy indeksy (dwa alfabetyczne i jeden tematyczny) ułatwiające znalezienie odpowiedniej potrawy.

Książka "TRADYCYJNA KUCHNIA WŁOSKA WYD.2008 TW"
OPRACOWANIE ZBIOROWE