Tradycje kulinarne Finlandii - Tomaszewska-Bolałek Magdalena

Tradycje kulinarne Finlandii

4.00 Oceń książkę!

Autor: Tomaszewska-Bolałek Magdalena

Wydawnictwo: Hanami
ISBN: 9788365520272
EAN: 9788365520272
Format: 235 x 165 x 25
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Stron: ...
Data wydania: 2020
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
58.97
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Finlandia ma dużo do zaoferowania poszukiwaczom niezwykłych smaków. Ze względu na burzliwą przeszłość historyczną we współczesnych potrawach odnajdziemy wpływy szwedzkie, rosyjskie czy saamskie. Tradycyjna kuchnia jest niezwykle ujmująca w swojej prostocie. Charakteryzuje ją ogromny szacunek do produktów, które przez wieki często były trudno dostępne. Umiejętność wykorzystania tego, co oferuje świat natury, i racjonalne zarządzanie składnikami to jej kolejne cechy.
Tradycje kulinarne Finlandii to kolejna książka Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek - badaczki kultury żywieniowej, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych kulinarnych nagród.

Książka "Tradycje kulinarne Finlandii"
Tomaszewska-Bolałek Magdalena