Towaroznawstwo i przechowywanie żywności Ćwiczenia - Kowalska Joanna Ewa

Towaroznawstwo i przechowywanie żywności Ćwiczenia

4.00 Oceń książkę!

Autor: Kowalska Joanna Ewa

Wydawnictwo: Format-AB
ISBN: 9788389184658
EAN: 9788389184658
Format: 240 x 170 x 11
Oprawa: Miękka
Stron: 178
Data wydania: 2015
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
27.97
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Ćwiczenia pomogą uczniom przygotować się do egzaminu z kwalifikacji T6. Sporządzanie potraw i napojów. Są świetnym powtórzeniem wiedzy i umiejętności obejmującym ocenę jakości żywności, ocenę towaroznawczą, ocenę organoleptyczną, klasyfikację żywności pod względem wartości odżywczej, trwałości, pochodzenia, jak i zastosowania kulinarnego oraz z zakresu metod utrwalania i znakowania środków spożywczych. Proponowane zadania utrwalają zasady dobrych praktyk przechowywania żywności, których przestrzeganie zachowuje jakość zdrowotną sporządzanych potraw i napojów.

Dla nauczycieli są pomocą dydaktyczną, mogą też stać się inspiracją do opracowania własnych ćwiczeń.

Na końcu każdego rozdziału zbioru ćwiczeń znajduje się słowniczek ABC wyjaśniający trudniejsze terminy użyte w zadaniach.

Książka "Towaroznawstwo i przechowywanie żywności Ćwiczenia"
Kowalska Joanna Ewa