Technologie produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Tom II. Kwalifikacja T.4. Nauczanie zawodowe. Część 1 - szkoła ponadgimnazjalna - Magdalena Kaźmierczak

Technologie produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Tom II. Kwalifikacja T.4. Nauczanie zawodowe. Część 1 - szkoła ponadgimnazjalna

4.00 Oceń podręcznik!

Autor: Magdalena Kaźmierczak

Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
ISBN: 9788302147180
EAN:
Format: ...
Oprawa: miękka
Stron: ...
Data wydania: 2014-05-21
Gdzie kupić tani podręcznik?
podręcznik
36.99
podręcznik
51.97zł
Podręcznik w Twoim domu w ciągu 48h
Podręcznik do nauki zawodów technik technologii żywności na poziomie technikum i cukiernik na poziomie szkoły zawodowej w zakresie kwalifikacji T4 (Produkcja wyrobów cukierniczych). Przedstawia zasady bezpiecznego funkcjonowania zakładu cukierniczego, a także wyczerpująco omawia typowe wyroby ciastkarskie. Każdy rodzaj produktu uczeń ma szansę wykonać samodzielnie, korzystając z gotowego przepisu i procedur, które często uwzględniają różnice w wyposażeniu szkolnych pracowni. Kontrolę umiejętności praktycznych wspomagają tabele z zestawieniem wad, które powstały w wyrobach na skutek błędów najczęściej popełnianych w procesie produkcji. Pytania na zakończenie rozdziałów sprawdzają nie tylko wiedzę, ale także zachęcają do doskonalenia umiejętności.

Podręcznik "Technologie produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Tom II. Kwalifikacja T.4. Nauczanie zawodowe. Część 1 - szkoła ponadgimnazjalna"
Magdalena Kaźmierczak